Veterancaféer

Flere steder i landet afholdes veterancaféer, hvor man som veteran, eller pårørende til en veteran, kan mødes helt uformelt, og tale med ligesindede.

Veterancaféerne arrangeres af vidt forskellige aktører, men fælles for dem er, at man bare kan møde op, og man hverken bliver registreret, eller udspurgt om noget man ikke selv vil tale om.

Her er oversigten over de veterancafèer vi har kendskab til:

 

Herlev

Herlev Hovedgade 172, Herlev

For at understøtte, at veteraner i Herlev har et mødested hvor de kan fastholde og skabe netværk afholdes der en række arrangementer for veteraner i Herlevs frivilligcenter. 
Ringsted Projektet er stadig i opstartsfasen, så der er god mulighed for at være med til at præge det fra start.
Slagelse

Bredahlsgade 3c, 4200 Slagelse

Et tilbud til alle veteraner i Slagelseområdet om at mødes til hyggeligt samvær over en kop kaffe eller lignende, den sidste onsdag i måneden fra kl. 19.00 – 22.00 i “Ungehuset”.
Vordingborg

Vestervej 3, Vordingborg

Veterancaféen holder åbent hver onsdag fra 16.00 – 19.00. 
Næstved

Obovej 7, 4700 Næstved

Veterancafèen er åben hver torsdag kl. 1830 – 2130. Cafeen henvender sig til tidligere udsendte, der har lyst til at vende oplevelser med andre veteraner, men også til pårørende, der har lyst til at dele tanker og erfaringer med andre.
Nykøbing Sjælland Du kan deltage i veterancafèen om søndagen kl. 19-21 ved at ringe til Henrik Pohl på 24 66 20 70 eller maile for at melde dig til mødet. Ved at ringe kan du forblive anonym.
Guldborgsund

Banegårdspladsen 1A, 4800 Nykøbing F

Ny veterancafe i Nykøbing Falster.
Alle er velkomne, onsdage kl. 1830.
Veteraner støtter veteraner.
Vi er ikke behandlere, men derimod ligesindede der kan mødes og snakke.
Lolland

Højbygårdvej 10B, Holeby

Søndertofte ligger ved Holeby, i rolige omgivelser og med langt til naboer. Tanken er at veteranerne selv er med til at bygge basen op, således man har et fristed hvor der ikke bliver stillet krav, og man har plads til at være sig selv. Til gården hører en stor grund, hvor der er plads til shelters, hytter, telte, bålplads m.m.
Nyborg

”Bastionen”

Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg

Veterancafèen er åben hver anden onsdag kl. 1900, i Frivilligcenter Nyborg. Veterancafèen er et uformelt mødested, hvor man kan komme og drikke en kop kaffe/the eller en øl/sodavand, fortælle eller lytte til en røverhistorie eller to, få eller give den slags hjælp visse veteraner og pårørende har brug for, eller bare slappe af et par timer.
Odense

Sdr. Boulevard 15, Odense

Odense har ikke fået sit veteranhjem endnu, så i ventetiden arrangeres veterancafèer på Soldaterhjemmet Dannevirke, mandage i ulige uger, i tidsrummet kl. 1600 – 1800.
Odense

Kochgade 23, 5000 Odense C

I de lige uger arrangeres veterancafè hos kommunens veterankoordinator i Kochsgade. Man mødes onsdage 19.00-21.00 til kaffe og kage. Desuden er der mulighed for NADA-behandling.
Middelfart

Nørrevoldgade 63, 5800 Nyborg

Veterancafèen er åben hver anden torsdag kl. 1900. Veterancafèen er et uformelt mødested, hvor man kan komme og drikke en kop kaffe/the eller en øl/sodavand, fortælle eller lytte til en røverhistorie eller to, få eller give den slags hjælp visse veteraner og pårørende har brug for, eller bare slappe af et par timer.
Silkeborg Du kan deltage i veterancafèen om tirsdagen kl. 19-21 ved at ringe til Axel Hofmann Schollert på 51714044 eller maile på bagkrigensansigter@gmail.com for at melde dig til mødet. Ved at ringe kan du forblive anonym.
Aarhus

Carl Blochsgade 28, 8000 Aarhus

Hensigten med veterancafeen er, at veteraner og pårørende kan mødes i et uforpligtende miljø, og her finde fællesskab med andre veteraner og pårørende. I Veterancafé Aarhus vil der blive arrangeret både grillaftener og foredrag, samt udflugter, sport og selvfølgelig masser af hygge

Det er ambitionen at nå ud til alle veteraner i Midtjylland.

Holstebro

Gartnerivej 3, Holstebro

Åbningstider vil være onsdage i lige uger klokken 1700 – 2000. Cafèen vil udover Holstebro Kommune også henvende sig til veteraner fra Struer-, Lemvig-, Ringkøbing-Skjern-, Herning-, og Ikast- Brande Kommuner.
Varde

Storegade 25B, Varde

Initiativet til veterankaffe i Frivillighuset er kommet fra veteraner.  Der kan for nogle veteraner være langt til Veteranhjemmet i Fredericia for at mødes med andre med samme erfaringer i rygsækken. Det er ikke, fordi det er erfaringerne, der skal tales om, men det kan være alt, hvad der lige rører på sig i ens dagligdag. 
Vejen

Basen, Askovvej 7, Vejen

Veterancafeen har til huse i ungdomsskolens klublokaler, og vil i første omgang holde åbent en gang om måneden lørdage formiddage fra klokken 10. Følg med på veterankoordinatorens Facebookside.
Aabenraa

 

Bjerggadehuset

Bjerggade 4Q, 6200 Aabenraa

 

Veterancafèen har åbent den første tirsdag i hver måned kl. 19-21.

Veterancafèen er for alle, som har været udsendt af den danske stat til krigsområder.

Veterancafèen har til formål, at skabe netværk blandt tidligere udsendte i Aabenraa kommune.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Sønderborg

Penny Lanes, 1. sal

Veterancafèen er for alle som har været udsendt for den danske stat i krigsområder, og har til formål at skabe netværk blandt tidligere udsendte i Sønderborg Kommune. Veterancafèen er åben den sidste torsdag i hver måned, i tidsrummet 2000 – 2300.
Horsens

Krudthusvej 16, Horsens

Værestedet har åben næsten hver fredag kl. 19.00. Desuden arrangerer foreningen Krigsveteraner & Pårørende i Horsens forskellige andre sociale aktiviteter.
Horsens

Allégade 16A, Horsens

Veterancafèen er åben hver tirsdag og torsdag kl. 1000 – 1600, og hver anden lørdag kl. 1000 – 1600.
Skive

Asylgade 4, Skive

Der afholdes veterancafè onsdag i ulige uger kl. 18 – 21, i Familiehuset (ved Fakta/Aakjærsskolen). Her bydes på hyggelige lokaler, mulighed for hygge udendørs i sommerhalvåret og måske grille. 
Oksbøl

Møllevangen 27, Jegum, 6840 Oksbøl

Claus Kring fra Veteraners Levevilkår holder åbent i ”Grotten” hver onsdag kl. 1800 – 2200, hvor man kan komme og hygge sig, netværke og reparere noget medbragt maskinel.
Pårørendecafè Djursland

Markedsgade 2, 8500 Grenaa

Pårørendecafè Djursland arrangeres af KFUM´s Sociale Arbejder i Café Grenaa, og er åben tirsdage i lige uger fra kl. 1500-1900. Tidspunktet ligger udenfor Café Grenaas almindelig åbningstid, og der er kun adgang for pårørende til veteraner i dette tidsrum.
Grenaa

Klitvej 2, Grenå

veterancafegrenaa@gmail.com

Der afholdes veterancafè i Marinestuen den første onsdag i hver måned kl. 1700. Veteraner fra såvel Norddjurs som Syddjurs kommuner er velkomne. Alle veteraner er velkomne – uanset om de har været udsendt som soldater, politifolk, nødhjælpsarbejdere eller andet.
Nordjylland Veterancafé Nord er et samarbejde mellem KFUM Soldaterhjem Hvorup, Veteranhjem Aalborg, De Blå Baretter Limfjorden og Veteran Oasen. Der afholdes veterancafé for veteraner og pårørende en gang om måneden på skift hos de forskellige organisationer i Nordjylland. Arrangementerne er åbne for alle slags veteraner med pårørende, og det overordnede formål er at skabe og udbygge veteranernes netværk.
Frederikshavn

Hjørringvej 180, Frederikshavn

Der oprettes meget snart veterancafé på Knivholt Hovedgaard. En eller to gange om måneden vil der blive afholdt caféaftner for veteraner og pårørende.
Hirtshals

Nordsøvej 16, Hirtshals

Veterancafé Yxengaard er en anderledes “café” ude i det fri. Her i vikingelandsbyen, kan vi udfolde vores evner ud i det håndværksmæssige, gå en tur i skoven, rase ud ved at fælde et træ eller bare sidde og kigge lidt ind i gløderne i et bål. Der er altid noget, man kan lave her, og der er højt til loftet og plads til sjælen.
Mariagerfjord

Kirkegade 4, 9560 Hadsund

Veteran caféen har åbent fredage kl. 1400 – 1800, og henvender sig til alle, som har været udsendt – både politi, sundhedspersonale, nødhjælpsarbejdere, og militære personel, der alle er velkomne. Her kan man møde andre tidligere udsendte, og på den måde få skabt sig et netværk. Her har pårørende også mulighed for at mødes og få talt sammen. Veterancaféen drives uden offentlige midler af frivillige.
Randers

Kirketorvet 2A (i gården), Randers

Veterancafé Randers er et fristed for tidligere udsendte soldater og politifolk samt sundhedspersonale, som er åben hver fredag kl. 14 – 18.  Stedet er et fristed hvor man kan komme og møde andre veteraner af den ene eller den anden gruppe. Hvor man kan komme og få en kop kaffe og et stykke kage. Eller et slag kort af en eller anden art.
Thy

Teglgårdsvej 5, 7770 Vestervig
Telefon: 26290343

“Thy Veteraner” byder alle veteraner indenfor – uanset om man er soldat, politibetjent, feltpræst, sundhedspersonale eller nødhjælpsarbejder. Hver 2. torsdag aften i ulige uger, mødes veteraner til en uformel hyggelig aften, med mad, snak, aktiviteter ud af huset, foredrag, kaffe og kage – alt efter hvad der er stemning for.

Desuden arbejdes der på at starte nye veterancafèer op i bl.a. Svendborg og Halsnæs.

Hvis du er interesseret i at starte en veterancafé i dit lokalområde, så læs vores guide her.

Reklamer