Bisidderstøtte

Forvaltningsloven giver dig ret til at have en bisidder med, når du skal til et møde med en myndighed. Det kan f.eks. være, hvis en sag er gået i hårknude, hvis du er nervøs, eller hvis du gerne vil have et par ekstra øjne og ører med.

Du kan downloade lovgrundlaget her.

Det er op til dig at vælge, hvem der skal være din bisidder. Det kan f.eks. være et familiemedlem, en ven, eller en frivillig bisidder fra en af de mange organisationer som tilbyder denne service.

Som part bestemmer du selv, om din bisidder skal være med til en række samtaleforløb, eller om det bare skal være en enkelt gang.

Forsvarets Veterancenter (døgntelefon): 72 819 700

Veterancentret kan yde bisidderstøtte til udsatte/sårbare veteraner.

HKKF Livlinen: 61 224 143

HKKF Livlinen tilbyder især bisidderstøtte til den gruppe veteraner, som det etablerede system ikke evner at hjælpe. HKKF Livlinen er et tilbud til de grupper af veteraner, som har været nødsaget til at vælge det etablerede system fra. HKKF Livlinen yder holistisk støtte og hjælp ud fra veteranens behov.

SINDs bisidderordning (man-fredag 11-22 og søndag 17-22): 70 232 750

SINDs bisiddere arbejder frivilligt. De kender forvaltningsloven og er trænet i at skabe en konstruktiv dialog. Bisidderne læser ikke sagsakter medmindre I direkte aftaler andet. I tager altid en snak før et møde. Her sætter du din bisidder ind i problemstillingen, hvorefter I aftaler, hvordan I griber mødet an. Efter mødet kan i tale om, hvordan du følger op på det.

SANDs bisidderordning: 89 937 060

Hvis du er hjemløs veteran, eller er truet af hjemløshed, så kan du med fordel trække på SANDs bisiddere, som tilbyder individuel hjælp i forhold til myndigheder, boligselskaber, gæld, eller støtte til at komme videre i din hverdag.

Veteranstøttens bisidderordning (døgntelefon): 80 608 030

Veteranstøtten rådgiver og vejleder, men sagsbehandler ikke, og har ikke indflydelse på din kommunes afgørelser. Veteranstøtten kan støtte dig / jer i at få hjælp og kontakt med de rette personer, f.eks. sagsbehandler, veterankoordinator, læge eller andre relevante personer.

Download denne oversigt som pdf-fil